Välkommen till Österåkers Trafikskola
Körskola med lång erfarenhet
Österåkers Trafikskola hittar du i Åkersberga som drivs av trafikskolechef Stefan Runberg tillsammans med flera duktiga och utbildade trafikskollärare. Teamet består av Sara och Camilla som båda är trafiklärare med B-behörighet. Patrick som är trafiklärare med AM, B, B96 och BE-behörighet. Sist men inte minst är Stefan som är utbildningsledare och trafiklärare för alla fordon från moped till lastbil. Det finns med andra ord både utbildning och mycket erfarenhet så att du som elev kan känna dig trygg under din utbildning.
På vår körskola kan du skaffa behörighet för mopedkörkort, motorcykel, personbil, utökat B-körkort, BE-utbildning och riskutbildning för B-körkort. Du kan även få utbildning för C, CE, C1E Lastbil samt eco driving och introduktionsutbildning/handledarutbildning.
Vi är stolta över att kunna erbjuda en komplett och säker trafikskola där vi coachar och vägleder hela vägen från inskrivning till avklarad uppkörning. Om du har några frågor så är det enklaste sättet att nå oss via mail. Vi läser och svarar så snart vi har möjlighet och vi ser fram emot att hjälpa dig! Vill du läsa mer om Österåkers Trafikskola så klicka runt på vår hemsida, där finner du mer information om oss och alla olika utbildningar.

Riskettan och risktvåa
Mot slutet av din körkortsutbildning är det obligatoriskt för B-körkort samt för A1 och A, det vill säga lätt och tung motorcykel, att klara riskutbildning innan man kan göra teoriprov och uppkörning. Den består av två delar nämligen riskettan och risktvåan och innefattar många viktiga moment.
För personbil och motorcykel skiljer de sig på de praktiska moment som är annorlunda mellan att manövrera fordonen. Riskettan är en teoretisk utbildning och här tar vi upp frågor kring trötthet och riskbeteende samt droger och alkohol. Den här första delen genomförs på vår trafikskola och tar tre timmar exklusive tid för kortare paus. När riskettan är avklarad står risktvåa på tur och det här är en utbildningsdel som är både teoretisk och praktisk.
Här handlar det om säkerhet, hastighet och körning under särskilda förhållanden så som exempelvis halka och regn. Risktvåan tar fyra timmar och det är mycket som ska hinnas med under den här tiden. Vad som är viktigt är att du är i slutskedet av din förarutbildning när du gör denna delen för det ställs höga krav på hur du kan manövrera ditt fordon på ett säkert sätt. Det handlar även om bedömning, värdering och förståelse för olika trafiksituationer.
Både riskettan och risktvåa ska vara genomförda och godkända innan man kan göra kunskapsprovet och körprovet hos Trafikverket. Kontakta oss redan idag om du har några frågor eller vill anmäla dig till en utbildning!