Körkortstillstånd – ett första steg till körkort

Körkort för frihet

Välkommen till Österåkers Trafikskola. Att skaffa körkort är något som kan bidra till en härlig frihetskänsla. Oavsett om du är ungdom och på väg ut i vuxenlivet eller om du som vuxen vill ta steget att ta det där körkortet du drömmer om. Tveka inte att låta oss hjälpa dig!

Första steget är att ansöka om ett körkortstillstånd hos Transportstyrelsen. Tänk på att din ansökan och hälsodeklaration även ska innefatta intyg från genomförd synundersökning. Hos oss kan du få utbildning för olika slags behörighet. Mopedkörkort klass I (AM) och klass II, motorcykel, B-körkort för personbil både manuell och automat, BE-utbildning, utökat B-körkort samt riskutbildning för B-körkort. Hos oss kan ni också gå introduktionsutbildning och handledarutbildning, C, CE, C1E lastbil och utbildning för miljökörning som också kallas eco driving.

Något som är en stor fördel när man ska ta körkort är att ha nära tillgång till alla slags körmiljöer och det har vi på Österåkers Trafikskola. Självklart är det så att du som elev inte betalar extra för transport till olika övningsmiljöer som vi kör i. För att få ditt körkort behöver du klara både teori och praktik och vi kommer stötta dig och ge dig den bästa vägledningen tills du står där med det i handen. Om du har svårt för att läsa eller skriva så finns det möjlighet till anpassat prov och det finns utbildningsmaterial som också är anpassade, berätta bara för oss så hjälper vi dig.

Arm som viftar från bilens passagerarsäte i solnedgången

Körkort för fler yrkesmöjligheter

Kanske ska du ta ditt första körkort eller så är fler behörigheter ett sätt att utöka din yrkeskompetens. Det är många jobb idag där det krävs eller är önskvärt med körkort, så att ha det blir en verklig tillgång. Vare sig det handlar om att skaffa ett särskilt körkort för att bli mer konkurrenskraftig på arbetsmarknaden, att få fler möjligheter på arbetet du har idag eller om det rent av handlar om ett intresse så har vi kunskap och resurser för att hjälpa dig förverkliga det.

Många drömmer till exempel om att ha motorcykel och MC-körkort – vad väntar du på? Anmäl dig till vår utbildning redan idag. Klicka gärna runt på vår hemsida för att läsa mer om vilka utbildningar vi har, kursplaner och vad för steg som ska klaras av för att få ditt körkort. Till exempel ska man klara det teoretiska provet där man bland annat får visa kunskapsfärdigheter gällande fordonskännedom och manövrering, trafikregler, trafiksäkerhet, miljö och personliga förutsättningar.

Teorin är lika viktigt som det praktiska för att bli en säker förare för sig själv och sina medtrafikanter. Vi uppmuntrar gärna våra elever till att fråga mycket under lektionerna för det är också ett sätt att ta till sig kunskapen. Känn dig varmt välkommen till Österåkers Trafikskola.