Handledarutbildning kan ni boka hos oss!

Handledarutbildning körkort

För att få övningsköra med någon så är det ett krav från Trafikverket att man går en handledarkurs tillsammans och det kan man göra hos oss på Österåkers Trafikskola. Handledarutbildning för körkort är till för att ge vägledning för er som ska börja att övningsköra privat. Målet är att det ska ge er förutsättningar för både säkrare och mer effektiv övningskörning.

Vårt kursinnehåll är utformat helt utifrån Trafikverkets kursplan för introduktionsutbildning. Att övningsköra privat är ett bra sätt att öva inför eller emellan sina körlektioner och övning ger färdighet. Men då är det också viktigt att ha en bra grund att utgå från och vi vill att både elev och handledare känner sig trygga ute på vägarna.

Efter genomförd handledarkurs har ni fått med er information om körkortsutbildningens mål och innehåll och självklart regler för vad som gäller för övningskörning. Ni får också med er användbara redskap för planering och strukturering av er övningskörning så att ni får ut det mesta möjliga av den. Slutligen får ni även information om viktiga faktorer kring trafiksäkerhet, både för er skull och för era medtrafikanter. Läs vidare för att se vad som krävs för att gå en handledarkurs.

Handledarutbildning – det här krävs

Se det inte som en betungande uppgift utan en intressant, rolig och givande utbildning där ni får en massa bra tips som ni har glädje och nytta av. Det här är ett steg närmare ett efterlängtat körkort och resan dit är både rolig och spännande. Vårt mål är att ni ska få de bästa förutsättningarna att nå målet så snabbt och säkert som möjligt.

Här kommer några saker att tänka på!

Från den dagen som er handledarkurs är avklarad så är intyget giltigt i fem år framåt för både eleven och handledaren. Skulle man av någon anledning inte bli klar med sitt körkort under den tiden, saker och ting kan ju komma emellan, då behöver man genomgå en handledarutbildning på nytt.

För att få gå utbildningen måste eleven vara minst 15 år och 9 månader och ha giltigt körkortstillstånd. Det som krävs för att kunna bli godkänd som handledare är att man ska ha fyllt 24 år och om övningskörningen gäller för personbil så ska du och din elev ha genomgått en introduktionsutbildning under de senaste fem åren.

Du som handledare ska ha giltigt körkort från Sverige eller annat EES-land. Slutligen krävs det att du har haft behörighet för det fordon ni ska övningsköra med sammanlagt minst fem av de tio senaste åren. Har ni några frågor om detta så tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er att reda ut eventuella funderingar. När ni är redo så bokar ni er handledarutbildning hos oss enkelt online. Välkommen till oss på Österåkers Trafikskola!

Ung tjej som kör bil tillsammans med sin mamma som gått handledarkurs